Λουτρά Αιδηψού

Η Λουτρόπολη μέσα από το πέπλο της ίασης.. 

Φημισμένη λουτρόπολη, εκ αρχαιοτάτων χρόνων, σκεπασμένη από ένα μυστηριακό  πέπλο ομίχλης εξ αιτίας των θερμών πηγών. Το <<Κύμα>> σήμα κατατεθέν να αναδύεται από τη θάλασσα, ένα παλαιό οκταγωνικό καφενείο της παραλίας, δημοφιλές σημείο συνάντησης από το 1933 και  η γωνιά της με τα πυκνοφυτεμένα αιωνόβια σαράντα πλατάνια της μια όαση δροσιάς με τα τρεχούμενα νερά και τις ταβέρνες.
Οι ιαματικές πηγές -περισσότερες από 80- στα Λουτρά Αιδηψού αναβλύζουν κοχλάζοντας από βάθος 3.000μ., με θερμοκρασία να κυμαίνεται από 280c έως 860c. Κάποιες αναβλύζουν μέσα στη θάλασσα και είναι ένα μοναδικό φαινόμενο σε παγκόσμια κλίμακα, άλλες λειαίνουν τους βράχους και σαν μικροί καταρράκτες καταλήγουν στη θάλασσα θερμαίνοντάς την. Οι ιαματικές ιδιότητες αυτών των πηγών είναι κατάλληλες  για τις παθήσεις των αρθρώσεων, ενώ μπορούν να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά και αρκετές γυναικολογικές παθήσεις. Έτσι στρατηγοί κ’ αυτοκράτορες, βρήκαν την ίαση, εξ ου και το  όνομα της σπηλιάς του Σύλλα και του κοσμοπολίτικου ξενοδοχείου.
Πολλές από αυτές τις πηγές καταλήγουν και σε ξενοδοχεία spa και στη δημοτική αγορά.

Τα προηγούμενα χρόνια πλήθος επωνύμων κάθε χώρου του εσωτερικού ή του διεθνούς  τζετ σετ, παρήλαυναν και χαίρονταν τις ομορφιές της.
Αυτός ο πανέμορφος τόπος έχει να επιδείξει και υπέροχες αμμουδερές παραλίες, καθώς και υπέροχες ορεινές διαδρομές στο Τελέθριον Όρος.

Copyright @ Polisin 2021