Σκύρος

Το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων, με το ιδιαίτερο χρώμα και την ανεπανάληπτη ιδιομορφία, καθώς το μισό θυμίζει Κυκλάδες, ενώ το άλλο μισό καταπράσινο με  πλούσια βλάστηση θυμίζει Σποράδες.
Η χώρα  καθαρά κυκλαδίτικη, αστράφτει ολόασπρη,  πανέμορφη ζωγραφιά, με τον Αη-Γιώργη να την θωρεί από ψηλά και στην κορυφή το κάστρο με το θρόνο του Βασιλέα.
Οι παραλίες της πραγματικά θα σας καταπλήξουν. Ερημικές, κοσμικές, απάνεμες, ρηχές, <επικίνδυνες>, καταπράσινες,  βραχώδεις, σε καλούν να απολαύσεις τα υπέροχα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.
Τα ξυλόγλυπτα της Σκύρου, αλλά και όλα τα είδη λαϊκής τέχνης είναι πασίγνωστα και σίγουρα αποτελούν μια ενδιαφέρουσα επένδυση για όσους έχουν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μουσείο ΦΑΛΤΑΪΤΣ, στο οποίο ξεδιπλώνεται όλη η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού με εξαιρετικά εκθέματα, όπως μία προκήρυξη της Φιλικής Εταιρείας, καθώς και η Αποκήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Παράλληλα θα θαυμάσετε τα μοναδικά σκυριανά αλογάκια, παγκοσμίως μοναδικά στο είδος τους, τα οποία σήμερα είναι προστατευόμενο είδος και τουριστικό αξιοθέατο.

Copyright @ Polisin 2021