το μονοπάτι της Ηρώς

Αξίζει να περπατήσετε και  να χαρείτε τη φύση σε ένα μονοπάτι ‘το μονοπάτι της Ηρώς’.
Αυτό το μονοπάτι λειτουργούσε κάποτε σαν οδική αρτηρία, φτάνοντας ψηλά,σε ένα νταμάρι με ασβεστόπετρες. Ήταν ένα μονοπάτι που χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά ο μπάρμπα - Μαραγκός προς βιοπορισμό. Τα χρόνια πέρασαν,ο τρόπος ζωής άλλαξε, ο μπάρμπα - Μαραγκός έφυγε και το μονοπάτι έσβησε. Όμως ένα κορίτσι η Ηρώ Μαραγκού, προικισμένη με δύναμη το έβαλε πείσμα και αφού ενέπνευσε και άλλους, κατάφερε μέσα από συλλογική και εθελοντική δουλειά το μονοπάτι να διανοιχθεί, να αποκαλυφθεί  και να σηματοδοτηθεί.
Το μονοπάτι σηματοδοτήθηκε την 1η/11/2015, ημερομηνία που συνέπιπτε με την ονομαστική εορτή της Ηρώς-Αργυρώς και ορίστηκε η πρώτη επίσημη ανάβασή του από τον ΕΟΣ Χαλκίδας.
Η ίδια δεν πρόλαβε τη μεγάλη μέρα αφού δυστυχώς έσβησε ένα μήνα πριν. Στέκεται πάντα στην αρχή του μονοπατιού, χαμογελά ενθαρρυντικά στους περιπατητές και κάθε 1η Κυριακή του Νοέμβρη εμπνέει πλήθος ορειβατών να περπατήσουν τη διαδρομή. 

 Μικρή διαδρομή. Τύπος: κυκλική. Δυσκολία: πολύ εύκολη. Μήκος: 3,5km

Ανάβαση: 333m με 18,9% μέση κλίση. Κατάβαση: 333m με -15,7% μέση κλίση. Μεγάλη διαδρομή Τύπος: κυκλική. Δυσκολία: εύκολη. Μήκος: 8, 5km

Ανάβαση: 550m m με 13% μέση κλίση. Κατάβαση: 550m με - 10, 6% μέση κλίση..

Η επιλογή δική σας...

 

Copyright @ Polisin 2021