Καταρράκτης Μανικιάτης

Στο χωριό Μανίκια αξίζει να επισκεφθεί κανείς έναν πολύ όμορφο καταρράκτη ύψους 25 μ.  Για να τον προσεγγίσουμε περπατάμε περίπου 45 λ.επιλέγοντας 2 διαδρομές (τον προσεγγίζουμεκαι από τις δύο πλευρές που είναι αντικρυστές): μια που ξεκινάει κατά την είσοδό μας στα Μανίκια ή μια δεύτερη λίγα χλμ μετά και οι ντόπιοι έχουν σηματοδοτήσει την διαδρομή με κόκκινα σημάδια. Στα πρώτα 20 λ. δεν υπάρχει καθόλου σκιά κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη τους καλοκαιρινούς μήνες και συνεχίζοντας τον χωματόδρομο χωρίς να στρίψουμε πουθενά φτάνουμε στο ποτάμι, όπου το μονοπάτι μας το διασχίζει πολλές φορές. Μετά από 45 λ. από την στιγμή εκκίνησης φτάνουμε σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη και σε μια εντυπωσιακότερη βάθρα, που αν το επιτρέπει ο καιρός, απολαμβάνουμε το μπάνιο μας, μαζί με φανταστικές βουτιές στα κρυστάλλινα μπλε νερά της.  Από την πρώτη διαδρομή περνάμε ένα όμορφο εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη και μέσα από καλλιεργήσιμα αγροκτήματα προσεγγίζουμε τον ποταμό και στη συνέχεια τον καταρράχτη.
Πολλοί καταφθάνουν εδώ είτε για αναρριχητικές δράσεις στον Κόστυλα, είτε για να διασχίσουν το φαράγγι βαδίζοντας παράλληλα με την κοίτη του ποταμού, είτε για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα του τόπου.
Και αν η φύση εδώ μας μάγεψε με την ομορφιά της, ως άλλη Κίρκη, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε το ταξίδι για τον τελικό προορισμό μας, την πηγή Κολέθρα.

Copyright @ Polisin 2021